ETEM Logo
ETEM Logo
Mbyll
11.3.2019

ETEM BULGARIA VEÇON PRODHIMIN E PROFILEVE TË ALUMINIT TË EKSTRUDUAR

Shoqëria motër të Viohalco SA, Etem Bullgari, mori vendimin për të veçuar prodhimin e profileve të aluminit me anë të ekstrudimit dhe përpunimin e mëtejshëm të profileve të aluminit duke nënshkruar një marrëveshje investimi me Gestamp.

Viohalco SA njofton se Bordi i Drejtorëve të shoqërisë motër së saj, tërësisht në pronësi të Etem Bulgaria EAD ( "Etem Bulgaria"), shoqëri të Viohalcos SA për ekstrudimin e segmenteve të aluminit, vendosi më 7 janari 2019 veçimin e prodhimit të profileve të ekstruduar dhe përpunimi shtesë i profileve të aluminit për industrinë e automobilave në dy shoqërive motër të Etemit të Bullgarisë.

Vendimi i lartpërmendur do të shërbejë për qëllimin e marrëveshjes së investimit ("Marrëveshja"), me të cilën Etem Bullgaria ka nënshkruar një kontratë me Gestamp, një grup në krye të pozitave globale të kompanive të specializuara në projektimin, përpunimin dhe prodhimin e komponentëve metalike dhe sisteme për industrinë e automobilave. Si pjesë e marrëveshjes do të krijohen dy ndërmarrjeve të përbashkëta që do të përqëndrohen në eksrudimin dhe përpunimin e mëtejshëm të profileve prej alumini për industrinë e automobilave, me këtë program investimi për tre vitet e ardhshme do të realizohen rreth 30 milionë euro për të instaluar një presë e re për ekstrudimin dhe pajisje për përpunimin e mëtejshëm të profileve të aluminit në Bullgari.

Marrëveshja do të forcojë pozitën e Etem Bullgarisë në sektorin e automobilave dhe do të provojë se kompania mund me sukses të plotësojë kërkesat në rritje për produktet e aluminit, duke ndjekur dhe zhvillimet e fundit në industrinë e automobilave.

Marrëveshja e lartpërmendur është subjekt i autorizimit nga rregullatorët evropiane dhe turke në lidhje me mbrojtjen  nga konkurenca.

PËR VIOHALKO

Viohalco është një kompani belge nga një numër të kompanive udhëheqëse të përpunimit të metaleve në Evropë. Ajo është e regjistruar në Euronext Bruksel (Vio) dhe Bursën e Athinës (Bio). Shoqërit e Viohalkos janë të specializuara në prodhimin e aluminit, bakrit, kabllove, tubat çeliku dhe çelik dhe janë të angazhuara për zhvillimin e qëndrueshëm të cilësisë, produktet e reja dhe produkte me vlerë të shtuar dhe zgjidhje. Me fuqitë prodhuese në Greqi, Bullgari, Rumani, Rusi, Australi, ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Turqisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Holandës, kompanitë e Viohalkos së bashku gjenerojnë të ardhura vjetore prej 3.7 miliardë euro. Portofoli i Viohalkos përfshin një segment të specializuar për teknologji dhe R & D, sikurse dhe aktivitete për shërbimet e riciklimit dhe menaxhimin e mbeturinave. Përveç kësaj kompania Viohalko dhe kompanitë e saj zotërojnë investime dhe pasuri të patundshme, kryesisht në Greqi, të cilat gjenerojnë të ardhura shtesë nëpërmjet zhvillimit komercial të tyre.

SHIHNI TË GJITHA LAJMET

Other News

21.11.2019

ETEM PËRFSHIN SISTEMET HYLINE NË PORTFOLION E TIJ

Kompania do të jetë përfaqësuesen ekskluzive i markës për Evropën Juglindore
Lexo më shumë
12.9.2019

SË AFËRMI DO TË ZHVILLOHET KOFERENCA E PESTË TË ETEM-it NË LIDHJE ME INXHINIERIN E FASADAVE

Digjitalizimin dhe automatizimin në arkitekturë do të jenë ndër pikat kryesore të programit
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES ME PROJEKTIN INDEWAG NË “DITËT EVROPIANE TË INDUSTRISË”

ETEM prezantoi me sukses projektin InDeWaG në "Ditët evropiane të industrisë", të organizuara nga Komisioni Evropian në kryeqytetin e Evropës - Bruksel
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES NË EKSPOZITËN NDËRKOMBËTARE BAU

ETEM prezantoi me sukses zgjidhjet e saj të sistemit në ekspozitën më me famë ndërkombëtare BAU, e cila u zhvillua nga 14 deri në 19 janari në Mynih
Lexo më shumë