ETEM Logo
ETEM Logo
Mbyll
19.11.2018

ETEM FILLOI KRIJIMIN E BIBLIOTEKËS SË SAJ BIM

SHIH MË SHUMË

Qasja në bibliotekat BIM të ETEM-it E85 mund të arrihet pas regjistrimit në faqen tonë të internetit me versione për Autodesk Revit nga 2019 deri në 2016

Bota në të cilën jetojmë është duke u zhvilluar nga dy lloje të inovacioneve. Nga lloji i parë janë zbulimet që lindin në agim dhe deri në perëndimin e diellit dhe kanë arritur përmasa globale, duke transformuar sektorë të tërë. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një ide konceptuale, melodi ose një ndryshim i rreptë të  kursit në zhvillimin e një kompanie, ky lloj i inovacionit ka fuqinë për të ndryshuar botën për një ditë. Për të mirë apo të këqija, ngjarje të tilla janë mjaft të rralla, kështu që njeriu modern ende mbijeton në një mjedis në zhvillim dinamik.

Lloji i dytë i inovacionit që ndryshon realitetin tonë është më i ndryshëm. Këto janë ide që përmirësohen vazhdimisht, amalgamë e sasive të barabarta të punës, kohës dhe nevojës që është shfaqur në çastin. Ky është ndryshimi i krijuar nga i ashtuquajturi hap inovativ - vendimi për të marrë këtë hap përpara në momentin e duhur, duke shpikur një ekstrem të ri në lakoren e zhvillimit të idesë. Këto janë risitë që vazhdimisht ndryshojnë dhe përsosin biznesin. Dhe biznesi nuk duhet të ndalojë të ndryshohet.

Pikërisht në frymën e llojit të dytë të inovacioneve është hyrja në Building Information Modeling  - BIM (krijimin e modelimit informativ) ideologjia në fushën e ndërtimit. Megjithëse biznesi mbeti skeptik kur ideja u prezantua, tashmë ky model pune po kalon transformimin e tij të fundit dhe po bëhet gjithnjë një domosdoshmëri e detyrueshme për projektimin modern.

Pas marketing të hollësishëm të tregut dhe përcaktimin e nevojave konkrete në terren, ekipi i ETEM-it ka filluar krijimit e sistemit të saj të bibliotekave BIM me sistemin e saj të fasadave të varura - E85 në mjedisin e Revitit. Mjedisi Revit është zgjidhur për shkak të karakteristikave të tij të platformës më të qëndrueshme, gjithnjë më e përhapur dhe në zhvillim të vazhdueshëm. Në bashkëpunim me Studion All 1, një nga ekipet kryesore në përhapjen e kulturës BIM në Bullgari, ekipi i ETEM-it përpunoi një seri të fasadave optimale për ata të varura, së bashku me një gamë të gjerë nga montimet që hapen, në mënyrë për të mbuluar diapazoni më i gjerë të opsioneve më optimale të mundshme.

Paralelisht me popullarizimin e bibliotekave E85, ekipi i ETEM-it është duke punuar për të plotësuar portofolin e produkteve me sisteme të dyerve dhe dritareve, rrëshqitëse dhe sistemet e fasadave me efekt ventilimi.

Çfarë është Building Information Modeling

Koncepti Informacione Building Information Modeling është një formë inovative në projektimin dhe përfshin bashkëpunimin e plotë të gjithë pjesëmarrësit në procesin e ndërtimit, duke përfshirë edhe duke punuar në veshjen e ndërtesave. Ideja BIM është përdorimit gjatë kohës së punës të një modeli të ngjashëm në projektimin e të cilës është dinamika e përditësuar në kohë reale, duke siguruar të gjithë informacionin e nevojshëm. Modelet informative BIM janë skedë që mund të tërhiqen, shkëmbehen ose të bashkohen në një rrjet për të mbështetur vendimmarrjen në lidhje me një ndërtesë apo ndonjë ambient ​​tjetër.

Çdo specialist do të jetë në gjendje për të monitoruar, për të ndryshuar ose thjesht të reagojnë në çdo ndryshim të projektit, do të informohet për problemet që mund të ndodhen dhe do të di në çdo kohë se çfarë është niveli i realizimit të ndërtesës. Objektet e kryera në mjedisin e BIM, janë disa hapa të mëdha përpara në krahasim me pamjen e grafikës konvencionale 2D, zgjerimin e mbulimit të përfshirjes në vizualizimin në më shumë se tre-dimensione. Fuqia e BIM tejkalon vizionin si burimi i vetëm të informacionit - e kundërta. Pjesa më e madhe e çdo objektit është përmbledhja e informacionit dinamik nga një gamë të gjerë - gjeometrik, strukturor, termofizik, të prodhimit, komercial dhe shumë të tjera të nevojshme në varësi të specifikave të projektit.

Në përmasa botërore programi kompjuterik të BIM-it është përdorur nga individët, kompanitë dhe agjencitë në veprimtarin e planifikimit, projektimit, ndërtimit, operojnë dhe mirëmbajnë një shumëllojshmëri të infrastrukturës fizike të tilla si uji, mbeturinat, rryma elektrike, gazi, shërbimet komunale, rrugët, hekurudhat, urat, portet dhe tunelet.

SHIHNI TË GJITHA LAJMET

Other News

21.11.2019

ETEM PËRFSHIN SISTEMET HYLINE NË PORTFOLION E TIJ

Kompania do të jetë përfaqësuesen ekskluzive i markës për Evropën Juglindore
Lexo më shumë
12.9.2019

SË AFËRMI DO TË ZHVILLOHET KOFERENCA E PESTË TË ETEM-it NË LIDHJE ME INXHINIERIN E FASADAVE

Digjitalizimin dhe automatizimin në arkitekturë do të jenë ndër pikat kryesore të programit
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES ME PROJEKTIN INDEWAG NË “DITËT EVROPIANE TË INDUSTRISË”

ETEM prezantoi me sukses projektin InDeWaG në "Ditët evropiane të industrisë", të organizuara nga Komisioni Evropian në kryeqytetin e Evropës - Bruksel
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES NË EKSPOZITËN NDËRKOMBËTARE BAU

ETEM prezantoi me sukses zgjidhjet e saj të sistemit në ekspozitën më me famë ndërkombëtare BAU, e cila u zhvillua nga 14 deri në 19 janari në Mynih
Lexo më shumë