ETEM Logo
ETEM Logo
Mbyll
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES ME PROJEKTIN INDEWAG NË “DITËT EVROPIANE TË INDUSTRISË”

SHIH MË SHUMË

ETEM prezantoi me sukses projektin InDeWaG në "Ditët evropiane të industrisë", të organizuara nga Komisioni Evropian në kryeqytetin e Evropës - Bruksel. Ngjarja e cila u zhvillua në mes të 5 dhe 6 shkurtit, kishte për qëllim për të treguar se si politika industriale e BE-së është në dobi të qytetarëve evropianë dhe për të përcaktuar tendencat dhe politikat që punojnë në sektorë të ndryshëm.

Në një ekspozitë e organizuara posaçërisht, pjesë e "Ditëve evropiane të industrisë" ishin paraqitur projektet më interesante dhe inovative të financuara nga Komisioni Evropian. Në një vend kyçe ishte prezantuar projekti për inovacione në zgjidhjet për fasadat - InDeWaG, në të cilin rolin kryesor e ka ETEM.

ETEM merr pjesë në konsorciumin e InDeWaG (Industrial Development of Water flow Glazing), në të cilën një numër i universiteteve dhe instituteve kërkimore nga vende të tilla si Gjermania, Spanja dhe Bullgaria bashkojnë forcat me partnerët industrial nga këto vende për të zhvilluar në një shkallë industriale një sistem të ri fasadës për ndërtesa me zero të energjisë (nZEB). Ideja e projektit InDeWaG është për të reduktuar ndjeshëm shpenzimet e mirëmbajtjes, pasi që ky lloj i ndërtesave do të jetë e domosdoshme deri në fund të vitit 2020.

InDeWaG është një zhvillim i ri në fushën e dizajnit në projektimin e fasadëve dhe ka për qëllim krijimin e xhampaleteve me qarkullim të ujit i aplikuar në elementet e fasadave dhe muret ndarëse të brendshme. " Xhampaletet me ujë" do të përdoren për sistemet e fasadave dhe muret ndarëse të brendshme, duke zvogëluar kështu kostot e ngrohjes, ventilimit dhe kondicionimit të ajrit.

Në shekullin e 21-të njerëzit do të qëndrojnë përpara sfidës së ndryshimit të klimës globale që kërkojnë ndërtimin e qëndrueshëm dhe imazhin krejtësisht të ri të ambientit urban. Sot ka një nevojë në rritje për zgjidhjet që janë të zbatueshme në projektet e ardhshme dhe për të ndërtuar ndërtesa, duke siguruar jo vetëm - cilësi të lartë të jetës për banorët, por edhe harmoni me mjedisin. Në këtë kontekst, fasadat janë komponentët e ndërtimit të privilegjuar që mund të ofrojnë zgjidhje. InDeWaG është një zgjidhje e tillë e teknologjisë së lartë.

Projekti InDeWaG bëri përshtypje vizitorëve në ngjarja, e cila tërhoqi më shumë se 1 800 pjesëmarrës - përfaqësues të industrive të ndryshme, autoritetet kombëtare dhe rajonale, sindikatat.

"Ditët evropiane të industrisë" u hapën me fjalime nga presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker dhe drejtori ekzekutiv i përgjithshëm i Bankës Botërore - Kristalina Georgieva. Formati vazhdojë me konferencë të nivelit të lartë duke mbuluar temat kryesore në fushën e qëndrueshmërisë, risit dhe globalizimit.

SHIHNI TË GJITHA LAJMET

Other News

21.11.2019

ETEM PËRFSHIN SISTEMET HYLINE NË PORTFOLION E TIJ

Kompania do të jetë përfaqësuesen ekskluzive i markës për Evropën Juglindore
Lexo më shumë
12.9.2019

SË AFËRMI DO TË ZHVILLOHET KOFERENCA E PESTË TË ETEM-it NË LIDHJE ME INXHINIERIN E FASADAVE

Digjitalizimin dhe automatizimin në arkitekturë do të jenë ndër pikat kryesore të programit
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM U PREZANTUA ME SUKSES NË EKSPOZITËN NDËRKOMBËTARE BAU

ETEM prezantoi me sukses zgjidhjet e saj të sistemit në ekspozitën më me famë ndërkombëtare BAU, e cila u zhvillua nga 14 deri në 19 janari në Mynih
Lexo më shumë
11.3.2019

ETEM BULGARIA VEÇON PRODHIMIN E PROFILEVE TË ALUMINIT TË EKSTRUDUAR

Etem Bullgari, mori vendimin për të veçuar prodhimin e profileve të aluminit me anë të ekstrudimit dhe përpunimin e mëtejshëm të profileve të aluminit duke nënshkruar një marrëveshje investimi me Gestamp
Lexo më shumë